• ارتباط با ماارتباط با ما
    فتوريويو
    • تلفن تماس : 527-66-83-0912

    سامانه دریافت پیامک: 527-66-3-00-57-3000

    صندوق پستی: 15175/597
    • www.photorevu.com
    info@photorevu.com : مدیریت comu@photorevu.com : روابط عمومي Billing@photorevu.com : امور مالی support@photorevu.com : پشتیبانی develop@photorevu.com : برنامه نویسی graphic@photorevu.com : گرافیک design@photorevu.com : طراحی سایت

     

  • اینستاگرام
  • کانال تلگرام
  • چاپ
  • ذخيره پيوند
  • ارسال به دوست
  • Rss
  • ثبت نام ثبت نام
  •  | 
  • ورود به سيستم ورود به سيستم

"دونالد کاسپیت"
نقد خوب در داوری صادق، در نگارش ساده، در اظهار نظر صریح، و دور از تظاهر و تفاخر است!


جلسه دهم - شیر خرما یه چیز دیگس!   

Title

 
دورهم نشيني :نخست


شركت كنندگان در اين دور هم نشيني:
  1. فتوريويو : مجري
  2. گوهر نواندیش: شركت كننده
 
 

موضوع: آموزش نقد جامع –  شیر خرما یه چیز دیگس!
 
 

فتوريويو:


دوستان سلام.


اين اولین جلسه از صحبتهاي ما در خصوص آموزش نقد جامع عكسه. در این جلسه سعی داریم به نقد تخصصی عکس بیشتر بپرداریم .


سرکار خانم "نواندیش"  در خدمتتون هستیم.



"گوهر نواندیش":

با سلام حضور دوستان و منتقدین عزیز.

بله دیگه الان جا داره شما رو منتقد صدا کنیم. البته روی سخنم با دوستانی است که از ابتدا ما رو تا اینجا همراهی کردن و صد البته دوستانی که خودشون از قبل نقد می نوشتن.

توصیه می کنم برای شناخت اینکه نقد جامع چی هست، دوستانی که میانبر زدند حتما برگردند و صحبتهای ما رو در جلسه اول آموزش نقد پایه مطالعه کنن تا حین صحبت بهتر استفاده کنن.


خوب ظاهرا ما در این قسمت چیزی برای اضافه کردن نباید داشته باشیم. چون همونطور که گفته بودیم، نقد جامع بررسی یک عکس هم از نظر فرم و هم از نظر محتواست.


که خوب با توجه به اینکه در آموزش نقد پایه برای اینکه بتونید از یکی از این دو استفاده کنید، مجبور بودیم هر دو رو کامل شرح بدیم. و وقتی هم  که هر دو رو هم بلد باشید با هم می نویسین و میشه نقد جامع!

اما بهتون مژده بدم که زهی خیال باطل! اصلنم این خبرها نیست! بلکه تازه شما با ورود به نقد جامع دارین وارد " هنر نقد نویسی " میشین که جداٌ جای تبریک داره.

خوب به شما تبریک می گم. شما الان با اشرافی که به نقد پایه دارین، عمق دید و گستره نگاه خوبی باید پیدا کرده باشین و بتونین عکس ها رو خوب ببینین و در موردشون بنویسین.



نکته اساسی در ارائه نقد جامع چگونه قرار دادن نقد فرم و محتوا در کنار هم به صورتیه که همدیگه رو کامل و تایید کنن.



اگر شما بتونین با توجه به فرم، محتوا رو تعریف کنین و خواننده رو ترغیب کنین تا دوباره و دوباره عکس رو با نقد شما نگاه کنه و نشانه هایی رو که شما توی عکس دیدین  و ازش مفهوم و معنی رو استخراج کردین با هم منطبق کنه یک لذت کم نظر رو درک کردین.


لذت حل یک معادله! فهمیدن یک مساله! بو کردن گل یاس! و یک نفس عمیق...!



سه روش در نقد فراگیر وجود داره:


در اولین روش شما ابتدا فرم را توصیف می کنین و سپس میرید سراغ محتوای عکس و به بیان محتوا می پردازین و در آخر فرم رو با توجه به محتوایی که در نظر گرفتید نقد می کنین.

در روش دوم ابتدا محتوا مورد بررسی قرار می گیره و بعد فرم تحلیل می شه و آخر هم مطابقت این دو با هم نقد میشه.

در روش سوم هم فرم و محتوا تو در تو و همراه هم طرح و تحلیل و نقد میشن و در آخر یک ارزیابی نهایی از تمام مطالب طرح شده ارائه می شه.


هر کدوم از این روشها ویژگیهای خاص خودشونو دارن که به ترتیب بهشون اشاره می کنیم.


اما روش اول:

این روش با توجه به اینکه از فرم شروع میشه، برای همه خواننده ها جذابیت نداره ولی برعکس برای کسانی که مسائل گرافیکی عکس رو به صورت حرفه ای دنبل می کنن از جذابیت خیلی زیادی برخورداره.

اینجا یکی از مهمترین نکته ها در ارائه نقد رو اشاره کنم که نقد شما هرقدر هم عالی باشه مهمه کجا و به چه کسانی ارائه بشه.

فرض کنید حرفه ای ترین آشپز بیاد برای بچه هایی که تازه به غذا خوردن افتادن و میتونن نهایتا سوپ و غذاهای نرم بخورن، یه آبگوشت حسابی بار بزاره و بذاره جلوشون! خوب چه واکنشی رو باید انتظار داشت؟!

میدونین چی می خوام بگم؟

میخوام بگم حتا اگر این غذای مقوی و خوشمزه و اصیل رو به زور هم  به خورد بچه بدین مطمئناً سه تا اثر حتمی داره:

اول اینکه یه ذره اش رو بیشتر نمیتونه بخوره

دوم اینکه حتما رودل می کنه و آه و فغانش به آسمون بلند میشه و گوش فلک رو کر میکنه و باید کلی دوا درمون کنی تا بشه مثله روز اولش

سوم اینکه از آبگوشت بدش میاد!

خوب عزیزِ من مگه آزار داری؟! نکن!

خیلی میخوای به بچه محبت کنی؛ وقت بزار، عصاره آبگوشت رو بگیر، بریز تو یه شیشه شیر خوشگل و قبل از اینکه بریزی تو حلق بچه یه ذره بچش ببین داغ نباشه، شور نباشه و بعد بده به بچه! اون هم نه یک گالون! به اندازه ای که اذیتش نکنه و لذت هم ببره
.

خوب مساله روشنه دیگه؟ نیاز نیست که معادل هاش رو توی نقد بگم.

در زمینه عکس هم همینطوره. ببینین نقد شما رو قراره چه کسانی بخونن. برای پُز دادن ِسواد خودتون، همه چیز رو خراب نکنین. آبگوشت رو بذارین برای کسانی که میفهمن آبگوشت چیه! اونجا سنگ تموم بذارین یه نون سنگگ هم بذارین کنارش.

اینها رو گفتم که به این نکته برسم که مبحث فرم در عکس بسیار اساسی و مهمه ولی واقعیت اینه که همه حوصله خوندنش رو ندارن، پس زمانی اون رو اول نقدتون بیارین که طرف حسابتون آدامهای مشتی و آبگوشت خور باشن. وگرنه کسی زیاد سر سفرتون نمی شینه و خودتون میمونین و لذت بردن تنهایی از چیزی که ارائه کردین که البته به جای خودش خیلی هم ارزشمنده ولی مناسب عرضه عمومی نیست و گرنه ما بجای این همه چلوکبابی خوب دیزی سرا داشتیم دیگه! دیزی اهلشو میخواد.

 
    


با همین توضیح وارد روش دوم می شیم که اول محتوا و بعد فرم نقد میشه.


خوب مسلما مسائلی که در روش اول گفتم در اینجا هم موضوعیت داره با این توضیح خاص که در این روش نحوه ورود شما به نقد محتوا مهمه که توی سایت فتوریویو در بررسی نقد پایه قسمت نقد محتوا بهش پرداخته شده.

این روش از جذابیت بیشتری برخورداره و همه پسند تره. خوبیش اینه که افرادی هم که کمتر سررشته دارن با خوندن نقدِ محتوا، کم کم راغب میشن ببینن شما بعدش تو قسمت فرم چی گفتین و به حیطه نقد فرم هم وارد میشن.



اما در روش سوم؛ فرم و محتوا قدم به قدم با هم جلو میرن و همدیگرو کامل میکنن.


این گونه نقد اگر خوب بهش پرداخته بشه خیلی تاثیرگذاره و خیلی هم مفیده اما به نظرمن اوج هنر منتقد هم در همین نوع نقد ظاهر میشه و به همین دلیل ، نمیگم کارِ خیلی سخت ولی کار ِخیلی هنرمندانه ای هستش.

چون منتقد باید با تمام ظرافت دو جنس متفاوت رو در کنار هم قرار بده که سنخیتی با هم ندارن. یکی از معقولات و هندسه و محاسبه حرف میزنه و با ریاضیات و شاخص های بیرونی بیشتر سر و کار داره که همه ازش فرارین، دومی با محسوسات و شاخص های درونی!

جمع کردن اینها با هم مثل این می مونه که شما دو ماده ای که با هم مخلوط هستن رو بخوای در هم حل کنی. اگر نقد محتوا رو مثل شیر در نظر بگیریم و نقد فرم رو مثله خرما، شما می تونی اول خرما رو بذاری دهنت و بعد روش شیر بخوری یا اول شیر بعد خرما ؛ اما نمی دونم تا حالا شیر خرما خوردین یا نه، واقعاً یه چیز دیگس! دهنم آب افتاد!

این نوع سوم همون شیر خرماست!


اگر فرض کنیم که خیلی از بچه ها چندان رابطه خوبی هم با خرما ندارن -  حالا خرما هم نه شما بگو دارو - به قول قدیمیا اینجوری زهرش و تلخیش گرفته میشه و مواد لازم به بدنشون میرسه.


چیزی که تو این روش به موفقیت بیشتر شما کمک می کنه اینه که با هنر خودت طوری مطالب رو کنار هم قرار بدی که طعم نهایی لذتبخش از آب دربیاد.


حالا کدوم از این ها بهتره؟ تعیین کردنی نیست. به ذائقه شما بستگی داره. من سومی رو ترجیح می دم، شما ممکنه دوست داشته باشی لیوان شیرت رو تو سه قسمت سر بکشی و هر دفعه یه خرما بزاری دهنت. میل و انتخاب با شماست و ایرادی بهش وارد نیست.

شما فقط باید تیز بین باشی ببینی چقدر برات مهمه کسانی که بهشون داری شیر و خرما میدی، اون سبک ارائه رو می پسندن.

خوب میخوای نقدت خونده بشه دیگه! وگرنه که اصلا نمی نوشتیش بذاری تو سایت و مجله و روزنامه! نهایتاً می ذاشتیش تو کشوی میزت!


اگر برات مهم نباشه که خوب سلیقه خودت حرف اول و آخر رو میزنه و مسلًما مشتری خودش رو هم پیدا می کنه و اگر هم برات مهمه که حالا دیگه می دونی باید چه جوری ارائه خودت رو انجام بدی.


در جلسه های بعدی سعی می کنیم با توجه به این که کلیات رو مطرح کردیم، به صورت کارگاهی و عملی با هم مواردی رو بررسی کنیم و با هم در موردشون صحبت کنیم.



فتوریویو:

از توضیحات خوب شما و صبر و همراهی شما عزیزان بسیار سپاسگزارم.


تا جلسه ای دیگر خدانگهدار.






 
 رفتن به کلاس بعد...


 

 


تاریخ درج: 1391/06/14 | کد مطلب: 10 |

 

  • کلاس
  • تئوری
نظرات:
پاسخ به:
عنوان شما:  
نظر:  
متن تصویر را در کادر زیر وارد نمایید

صفحه اصلي صفحه اصلي  |  درباره ما
 Copyright © 2012 of Photorevu® (designed by photorevu) - all rights reserved